Er zijn heel veel mogelijke redenen waarom je op deze pagina beland bent, en waarom je nood kan hebben aan ondersteuning. 

Je bent hier in elk geval heel welkom.

Ik vind het belangrijk om er voor te zorgen dat je dier zich goed voelt in zijn leefomgeving, in relatie met jou, en met mogelijke andere leden van je gezin (mensen of andere huisdieren). Maar ik vind het even belangrijk dat ook jij je goed voelt binnen die relatie. Ik ben er dus steeds voor jou én je dier. Ik help je kijken naar jullie relatie, naar hoe je jouw dier (beter) kan leren begrijpen, en zoveel mogelijk tegemoet kan komen aan jullie beide behoeftes. Dit alles om rust te brengen en samen te leven op een meer harmonieuze manier. 

Je kan bij mij onder andere terecht: 

  • voor ondersteuning tijdens een adoptieproces van een hond of kat
  • wanneer je een pup of kitten in huis gehaald hebt, en daar begeleiding bij kan gebruiken
  • om je kat of hond voor te bereiden op de komst van een kindje
  • bij de introductie van een nieuw dier
  • voor advies en tips over een katvriendelijke inrichting van je woning of over een multi-kat-huishouden
  • om je kat voor te bereiden op een verhuis

Je kan ook bij mij terecht wanneer je hond of kat het moeilijk heeft. Dat zou je bijvoorbeeld kunnen merken aan bijzonder of abnormaal gedrag. We spreken dan van een gedragsprobleem, ook al vind ik dat woord niet helemaal gepast. Een dier vertoont dit gedrag, omdat het op zoek is naar een manier om zich beter te voelen bij een bepaalde situatie. Ik noem het dus liever geen 'probleem'.

 

WAT KAN JE VERWACHTEN VAN EEN SAMENWERKING?

> ik start graag met een kort telefonisch gesprek, om de situatie te bespreken en af te toetsen of ik je verder kan helpen. Nadien vraag ik je (indien ik dat nodig vind) om een vragenlijst in te vullen. Daaropvolgend plannen we een bezoek in bij jou thuis, zodat we uitgebreid kennis kunnen maken in jullie huiselijke context. 

> ik vertrek steeds vanuit het idee dat wij allemaal gelijkwaardige individuen zijn die recht hebben op het beste. Ik ben er dus zowel voor jou als voor je dier. 

> je kan rekenen op mijn volledige inzet en engagement. Ik zal jullie zo goed mogelijk begeleiden en ondersteunen. 

> ik bezorg je na afloop van mijn bezoek een verslag en plan waarmee je aan de slag kan. Ik vind het belangrijk dat je een houvast hebt, ook na mijn bezoek.

> Je kan ook na mijn bezoek nog een tijdje terecht bij mij met vragen, via telefoon of WhatsApp. Je staat er dus niet alleen voor. 

> de kostprijs van een bezoek is 70€/u (excl. transportkost 0,4€/km; incl. BTW; incl. verslag van bezoek). De betaling kan ter plaatste via Payconiq gebeuren. 

> heb je hier vragen over of wens je iets te bespreken, neem dan zeker contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of via het contactformulier.

 

WAT MAG JE NIET VERWACHTEN?

> een quick-fix oplossing. Ik heb geen toverstaf waarmee ik bepaald gedrag kan laten verdwijnen. Ik help je wel om te begrijpen waar dit gedrag vandaan komt, en wat we kunnen doen om je dier zo maximaal mogelijk te ondersteunen, zodat het gedrag niet meer moet ingezet worden. 

> ik gebruik geen methodes of technieken die het welzijn van je dier kunnen schaden. 

> dat je zelf niets te doen gaat hebben, en dat ik alleen er voor ga zorgen dat je dier zich beter voelt. Ik ben er om jullie te begeleiden, maar het gaat over de vertrouwensrelatie tussen jou en je dier. Je zal hier zelf dus ook een engagement voor aan moeten gaan. 

 


  

Heeft u andere vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen! Of neem een kijkje bij de veelgestelde vragen